Osijek, 18.05.2016.

By 18 svibnja, 201616 travnja, 2021Novosti

Tvrtka Ricardo investirala 4 milijuna eura u nabavku 30 novih tegljača i otvara 50 novih radnih mjesta

Vodeći hrvatski cestovni prijevoznik kupio 30 novih Mercedes-Benz Actrosa
Transportna flota povećana na ukupno 280 prijevoznih jedinica
Novo zapošljavanje: tvrtka s 315 djelatnika zapošljava još 50 osoba
Sva vozila opremljena vrhunskom tehnologijom za štednju goriva

Predstavnici tvrtke Ricardo, vodećeg cestovnog prijevoznika u Hrvatskoj, preuzeli su 30 novih Mercedes-Benzovih tegljača tipa Actros 1843 LS s poluprikolicama SchmitzCargobull na svečanosti organiziranoj u gospodarskom dvorištu Automobila Škojo u Ulici borova 1 u Osijeku.

Riječ je o investiciji od četiri milijuna eura kojom je njihova transportna flota povećana na respektabilnih 280 prijevoznih jedinica. Trenutno je u Ricardu zaposleno 315 djelatnika, a zahvaljujući povećanju posla s novim tegljačima ovih dana kreće zapošljavanje još 50 osoba.

Tvrtka Ricardo d.o.o. specijalizirana je za transport i distribuciju, a njihov je fascinantni vozni park rezultat povećanog angažmana i razvoja usluga s dodatnom vrijednošću. Investicija koju su stručnjaci logističari predstavili prilikom primopredaje kamiona jedna je od onih koje zorno dokazuju da se razvoj poslovanja ultimativno temelji na povećanoj kvaliteti. Klijenti su tu kvalitetu prepoznali upravo kroz pristup poslu koji je u Ricardu definiran imperativom da se vrhunska logistika može temeljiti samo na vrhunskim tegljačima. Svi procesi koji zaokružuju finalnu uslugu tvrtke usklađeni su sa standardima europske prakse za kvalitetu i to kroz ISO 9001, HACCP, GMP+, IFS Logistics i IFS Food certifikate.

Svi isporučeni Actrosi opremljeni su prediktivnim tempomatima (PPC – Predictive Powertrain Control) koji kombiniraju GPS podatke i topografske karte s automatskim mjenjačima Mercedes Powershift 3 (12 brzina). Stupanj prijenosa mjenjača i brzina vozila su, uz pomoć tempomata, usklađeni u potpuno automatizirani način rada koji jamči individualiziranu prilagodbu uvjetima na ruti vožnje. Rezultat je iznimno precizna optimizacija učinkovitosti potrošnje goriva, iskoristiva već na malom broju prijeđenih kilometara. Sva vozila opremljena su i retarderima.

Na svečanosti primopredaje ključeve novih tegljača vlasnicima Milanu Vrdoljaku i Darku Rimcu, uručili su Igor Geršak, direktor Star Importa i Ivica Škojo, direktor Automobila Škojo. Investiciju su pozdravili osječki gradonačelnik Ivan Vrkić i župan dr.sc. Vladimir Šišljagić. A novi kamioni u Ricardovoj floti povećat će i obim posla u tvrtki Automobili Škojo, koja je 23 godine ovlaštena za prodaju i servis Mercedes-Benza i od prvih dana u potpunosti podržava razvoj transportnih djelatnosti kroz vrhunski servis vozila sa 70 educiranih djelatnika.

Najviša klasa vozila za najvišu razinu kvalitete usluga.

Ricardo d.o.o.

Kudeljara 1 a
31326 Darda, Hrvatska
Transport: 031 562 260
Uprava: 031 562 255
E-mail: [email protected]