Povijest

Ricardo d.o.o. osnovan je 1992. godine, kada je hrvatsko gospodarstvo bilo na samom početku, obilježeno teškim razdobljem koje je imalo negativne posljedice na njegov razvoj.

 

Početni kapital i ogromni elan, povezani s upornošću i podosta rizika, stvarali su ideje i poslovne vizije. Početna djelatnost tvrtke bila je maloprodaja. Tijekom godina Ricardo se prilagođavao tržištu i njegovim zahtjevima te danas možemo reći da primarna djelatnost uključuje cestovni prijevoz i logističke usluge te proizvodnju voća i prirodnih sokova.

 

Rješavanje kompleksnih zadataka i daljnji razvoj temeljimo na prilagodbi i standardizaciji, ulaganju u zaposlenike i njihovu edukaciju, na cjelovitoj tehnološkoj i informatičkoj potpori, inovativnosti i aktivnom praćenju trendova i zahtjeva tržišta.

2014

Akvizicija PC Beljetrans i nove investicije u vozni park i modernizaciju poslovanja;

2013

Investicije u vozni park. Investicije u Pogon za preradu, te pokretanje proizvodnje prirodnog soka od jabuke;

2011

U poslovnoj zoni Darda izgrađen je novi Logističko-distributivni centar s poslovnim prostorijama i pogonom za proizvodnju;

2008

Ricardo kupuje zemlju u Švajcarnici te investira u nasad šljiva;

2006

Kupovina skladišta s poslovnim prostorijama na lokaciji Osijek, J. J. Strossmayera 343a;

2003

Investicije u teretna vozila, čime se definira nova strateška odrednica poslovanja;

2002

Investicije u poslovnu zgradu – uredski prostor na lokaciji Osijek, Vinkovačka; Ricardo kupuje zemlju u Švajcarnici te investira u nasad jabuka;

1997

Investicije u skladišni prostor na lokaciji Osijek, Vinkovačka;

1992

Suvlasnici Milan Vrdoljak i Darko Rimac osnivaju privatno poduzeće za trgovinu, ugostiteljstvo i usluge;